Programi treninga

ŠTA JE TO TRENING BEZBEDNE VOŽNJE?

U auto-školi ćete naučiti propise i kako da vozite automobile, a trening bezbedne vožnje je nadogradnja osnovnog stečenog znanja. Zadatak naših trenera je da vozaču pomoću simulatora, predavanja i kroz vežbe na poligonima i stazi usade prave instinkte zahvaljujući kojima ćete pravovremeno reagovati u kritičnim situacijama u saobraćaju. Cilj treninga bezbedne vožnje je da vozač nauči da prepozna i izbegne opasnost pre nego što se ona dogodi.
Kako to rade? Uz pomoć potpuno realnih situacija koje ćete doživeti u centru NAVAK, pri realnim brzinama, za upravljačem školskih automobila, tačno onako kako se događaju u saobraćaju. Na taj način pokazujemo opasnost bez ulepšavanja, ali u kontrolisanim i bezbednim uslovima. Posao trenera je da vas provede kroz sve ono zbog čega se na putu gine, ali da vam tom prilikom usade reakcije koje vas mogu spasiti. Trening bezbedne vožnje će vas naučiti da prepoznate svoje granice, da ispitate ograničenja automobila i da tačno znate gde su granice bezbednosti.

CILJ TRENINGA NIJE BRŽI VEĆ SVESNIJI I SAVESNIJI VOZAČ SA REALNIJIM SAMOPOUZDANJEM

Kakav se efekat postiže?

Trening bezedne vožnje nije škola za reli vozače. Njegov osnovni cilj je da vas opremi znanjem, da pruži uvid u sve ono što je opasno kako bi mogli da reagujete preventivno. Istovremeno, trening vas čini bezbednijim jer posle tako intenzivnog iskustva kakvo se pruža u centru NAVAK mnogo bolje ćete biti svesni svih ograničenja, i svojih, i tuđih, i onih koje postavljaju saobraćaj i automobil. Trening bezbedne vožnje ima za cilj da razliku između samopouzdanja vozača i njegovog realnog znanja svede na minimalnu meru. Upravo to je put kao većoj bezbednosti svih nas jer se nećemo upuštati u situacije za koje nismo potpuno sigurni da su bezbedne.

BEZBEDAN VOZAČ JE ONAJ KO JE SVE TUĐE GREŠKE U SAOBRAĆAJU PREDVIDEO I IZBEGAO

KOME JE NAMENJEN TRENING BEZBEDNE VOŽNJE

Svim vozačima, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo, a zavisno od iskustva i potreba može se birati između čak sedam različitih tipova treninga. Grupe imaju osam od deset polaznika, a vode je obavezno dva trenera čime garantujemo lični pristup svakome.

Efekti treninga u brojkama

(na uzorku od 1000 vozača sa probnom vozačkom dozvolom)
  • 32% manje učestvuju u nezgodama
  • 59% manje učestvuju u nezgodama sa povređenima
  • 100% manje učestvuju u nezgodama sa poginulima
VOZILA
Svaki polaznik koristi naše školsko vozilo, potpuno novo, odlično održavano i pripremljeno da izdrži sva naprezanja ozbiljnih manevara.
NAJVAŽNIJI METOD
Praktične vežbe i simulacije kritičnih situacija pri realnim brzinama. Važan deo treninga je rad na jedinstvenim simulatorima čeonog sudara i prevrtanja. Iz prve ruke ćete razumeti kako radi sigurnosni pojas i zbog čega je životno važan.
 KAKO IZGLEDA TRENING
Svi naši treninzi su kombinacija predavanja u učionici i vežbi sa vozilima na poligonu. Oni traju od četiri do osam sati, zavisno od nivoa. Na osnovnim nivoima odnos teorije i prakse je podjednak, dok je na profesionalnim treninzima u programu gotovo isključiv praktičan rad.

Komentari